Skip to content

Wanneer schakel je de hulp van een podotherapeut in?

Veel klachten in uw voeten, heup, benen of rug kunnen verholpen worden door een podotherapeut. Gezonde voeten en de daarbij horende goede houding zorgen ervoor dat uw stelsel meer in balans is. Klachten die het gevolg zijn van deze slechte houding zullen daardoor verminderen of zelfs verdwijnen.

Vaak weten mensen ook al welke klachten ze hebben maar stelt men een bezoek aan de podotherapeut nog uit. Toch kan een bezoek bij bijvoorbeeld Artrose (Enkel, Teen, Heup, Voet of Rug) veel voordelen opleveren. Ook bij sportblessures zoals een Jumpers Knee of een Runners Knee kan een podotherapeut uitkomst bieden. Maar ook bij voetschimmel of voetwratten of bij overbelasting of doorgezakte voeten.

Er zijn veel groepen mensen die baat hebben bij de behandeling van een podotherapeut. Voor diabetespatiënten is de hulp van een podotherapeut zelfs van levensbelang.   Maar ook reumapatiënten kunnen erg veel voordeel hebben bij een goede behandeling. Verder zijn er ook veel sporters die te kampen hebben met klachten die het gevolg zijn van overbelasting van spieren of gewrichten. Ten slotte is het voor opgroeiende kinderen ook belangrijk om pijnvrij te kunnen lopen. Klaagt een kind over pijnlijke voeten dan is een bezoek aan de podotherapeut aan te raden.

Behandeling door de podotherapeut

Een podotherapeut kan uw voeten zelf direct behandelen. Denk hierbij aan het behandelen van pijnlijke eeltplekken, wratten, schimmelnagels, ingegroeide teennagels of likdoorns. Daarnaast is men gespecialiseerd in het aanmeten van therapeutische zolen of het adviseren van de juiste schoenen. De podotherapeut en de (medische) pedicure werken hierin vaak nauw samen.

Op het moment dat de klachten voortkomen uit een overbelasting van spieren en pezen in de voet kan de podotherapeut er voor kiezen om de voet in te tapen.

Zoek een podotherapeut in de buurt

Voor de bezoeker van de podotherapeut is het belangrijk dat men op zoek gaat naar een behandelaar in de buurt. Of je nou in Rotterdam, Maastricht, Groningen of Enschede woont. Je vind altijd wel een goede podotherapeut op praktische afstand.

Kortom: Een bezoek aan de podotherapeut kan voor veel verschillende groepen mensen voordelig zijn. Heb je klachten neem dan contact op met een podotherapeut bij jou in de buurt.