Skip to content

Last van eeltvorming op je voeten? Zo los je het op!

Eelt is een van de meest voorkomende voetproblemen bij mensen die gedurende langere tijd schoenen dragen. Als je last hebt van eelt, maak je dan geen zorgen! Je kunt er vanaf komen met een paar eenvoudige stappen die maar een paar minuten per dag kosten. Lees dus snel door om van je voetklachten af te komen…

Gebruik een eeltrasp of pluimsteen om je huid glad te strijken

Probeer je voeten te ontdoen van taaie stukjes huid die op je voetzool of rond je tenen uitsteken. Neem een puimsteen en wrijf ermee tegen beide voeten, vooral tussen de ruimte waar elke teen zit. Zo kun je alles verwijderen wat met de eeltrasp of puimsteen nog niet verwijderd is.

Azijn

Azijn is een ander geweldig product dat je kunt gebruiken om je huid te verzachten en overtollige eelt te verwijderen. Giet wat witte azijn in een kommetje met gelijke delen water, en week dan elke voet ongeveer 15 minuten per avond voor het slapengaan, of 30 minuten om de andere dag.

Hierdoor kunnen de poriën van je voeten zich gemakkelijker openen zodat ze meer vocht uit de behandelingsoplossing kunnen opnemen, wat het op zijn beurt veel eenvoudiger maakt om eelt effectief af te breken.

Eelt crème

Als je geen fan bent van het gebruik van huishoudelijke artikelen om je eelt te behandelen, zijn er veel verschillende crèmes verkrijgbaar die kunnen helpen. Probeer er een te vinden met microkristallijne was als hoofdbestanddeel, want dat maakt de huid na verloop van tijd zachter en gladder.

Eeltsokken

Wil je overdag niets hoeven doen? Dan kun je eeltsokken dragen terwijl je slaapt. Deze zijn bij veel verschillende fabrikanten te koop en ze helpen je voeten van de ene op de andere dag van pijnlijke eeltplekken af.

Hoe voorkom je overmatige eeltvorming?

Wil je voorkomen dat eelt zich in de eerste plaats vormt, zorg er dan voor dat je schoenen breed genoeg zijn voor je voeten. Dit zorgt ervoor dat je tenen er vrij in kunnen bewegen zonder in elkaar gedrukt te worden of in oncomfortabele posities gedwongen te worden. Als ze te smal zijn, is de kans groot dat een of meer ervan tijdens het lopen naar buiten springen en ergens tegenaan blijven haken, wat een scheur kan veroorzaken in de huid net boven de plaats waar de nagels groeien.

Zorg ervoor dat elk nieuw paar schoenen wat demping op de zolen heeft, zodat er tijdens het lopen minder druk op elk afzonderlijk teengewricht wordt uitgeoefend. Het kan helpen als je ook inlegzolen koopt voor bestaande paren met dunne zolen om schokken beter te helpen opvangen en toch vrij te kunnen bewegen.

Wanneer moet je naar de pedicure?

Als je niet zeker bent van de beste manier om je eelt thuis te behandelen, is het misschien een goed idee om naar een professional te gaan. Een pedicure heeft toegang tot verschillende instrumenten die kunnen helpen om hardere plekken weg te schrapen, terwijl ze ook je voeten masseert met oliën of crèmes. Wil je advies over hoe je van voetpijn af kunt komen en andere problemen die je hebt kunt aanpakken, boek dan vandaag nog een pedicure behandeling.

Bron: medischpedicuretzifora.nl