Skip to content

Het goed regelen van een uitvaart

Als je een ziekbed hebt wil je vaak een uitvaart goed regelen zodat je de nabestaanden minder lasten hebben als jij er niet meer bent. Het regelen van de uitvaart is vaak meer werk dan je in het begin denkt. Zo zijn er verschillende dingen die geregeld moeten worden waar je aan het begin niet aan gedacht had. Zo zou je als eerste denken dat je zou moeten laten weten wat je precies wil met de uitvaart en wat de wensen zijn. Maar de spullen moeten ook onderverdeeld worden onder de verschillende nabestaanden die jij iets van jezelf wilt gaan schenken.

Hoe leg je dit vast?

Over het algemeen is er een notaris die regelt wie je spullen krijgt en hoeveel deze personen dan krijgen. Maar de persoon kan er ook voor kiezen om het door een nabestaande te regelen. Het probleem is dan alleen dat de andere nabestaanden deze persoon onder druk kunnen zetten om het anders te doen. Dit gebeurd niet vaak, maar toch is het fijner om het door een notaris te laten doen omdat deze mensen meer ervaring hebben met het regelen en handelen van soortgelijke situaties.

Hoe kies je een goede notaris?

Een notaris is hetzelfde als een uitvaart organisatie uitzoeken. Je moet gewoon zoeken op Googelen en dan kijken welke bedrijven naar boven konen en jou aanspreken. Hier kun je dan vervolgens mee in gesprek te gaan om te overleggen wat het beste is voor beide partijen.