Skip to content

Handige tips als je in de tuin gaat klussen

Het uitvoeren van de klussen in een tuin kan behoorlijk arbeidsintensief zijn. Denk bijvoorbeeld aan klussen als het wieden van onkruid tussen je planten, het snoeien van de heg, enzovoorts. Daar komt bij, dat je de nodige kennis in huis moet hebben om deze klussen op de juiste manier uit te voeren. Hoe moet je een heg of boom snoeien zonder schade aan de heg aan te richten? Wanneer het snoeien niet op de juiste wijze gebeurt, is de kans op schade groot. Daarbij is het bijvoorbeeld in de zomer onverstandig om snoeiwerk in de tuin uit te voeren.

 

Zorg voor de juiste kleding voor tuinklussen

Voordat je aan de slag gaat in de tuin, is het belangrijk om de juiste kleding in huis te halen. Zorg bijvoorbeeld voor een prettige tuinbroek, die ruimte biedt om je tuingereedschap bij je te dragen. Ook werkhandschoenen mogen niet ontbreken bij het uitvoeren van klussen in de tuin. De handschoenen voorkomen dat je splinters oploopt, dat je een doorn in je hand hebt, enzovoorts. Een derde aandachtspunt zijn je schoenen bij het uitvoeren van klussen. De schoenen moeten stevig zitten. Je doet er verstandig aan om de schoenen van een inlegzooltje te voorzien. Dit voorkomt onder meer een hielspoor. Bekijk hier meer informatie over een de symptomen van een hielspoor.

 

Het juiste gereedschap aanschaffen

Wanneer je over de juiste kleding beschikt voor het uitvoeren van klussen in de tuin, is het raadzaam om je tuingereedschap nog eens kritisch na te lopen. Is dit gereedschap krachtig genoeg om de klussen uit te kunnen voeren? Is je snoeischaar nog wel scherp? Enzovoorts. Waar nodig kun je dit tuingereedschap vervangen, voordat je aan het uitvoeren van de klussen begint. Niet alleen zal dit het eindresultaat bevorderen, ook maakt dit het uitvoeren van klussen makkelijker.