Skip to content

Een checklist na het overlijden van je dierbare

In de tijd van het overlijden van een dierbare kunnen er erg veel zorgen naar boven komen. Door een checklist kun je veel van deze zorgen wegnemen bij de nabestaanden. Zo zullen zij geen vragen meer hebben over de wensen die jij hebt voor een uitvaart en wat er hier allemaal bij geregeld moet worden. Voor veel mensen is dat ook al steeds gebruikelijker om bij leven al na te denken over de uitvaartwensen. Verschillende dingen bij je uitvaart kun je al snel beslissen. Een checklist kan deze dingen voor jou alleen maar gemakkelijker maken.

Een bespreking met een uitvaart organisatie

Als je een checklist wilt gebruiken bij het regelen van de uitvaart is het wel erg belangrijk dat je een uitvaart organisatie benaderd die jou hiermee kunnen helpen. Als jij jou wensen dus al op wilt schrijven via een checklist kun je dus als beste een gesprek aangaan met de organisatie. Zo heb jij een beeld bij de organisatie en weet jij waar zij jou kunnen helpen. Ook kun je dan deze zorg al voor je nabestaanden besparen. Aan de hand van dit gesprek wordt meestal een document opgesteld en deze wordt dan overhandigd aan de nabestaanden.

Veel voordelen

Het regelen van de uitvaart checklist is gemakkelijker omdat jij en de nabestaanden dan weten wat er al geregeld is en hoe dis is gebeurd. Die periode na het overlijden is namelijk al stressvol genoeg en daarom is het v0or hun ook fijner als dit al geregeld is.