Skip to content

De laatste herinneringen

Stel je voor: Een dierbaar persoon bij jou in de omgeving is erg ziek en gaat binnenkort overleiden. Wat doe je doen? Het verschilt natuurlijk per persoon hoe mensen hier mee omgaan. Een voorbeeld hiervan is dat je voor de persoon nog een aantal mooie herinneringen gaat maken. Je zou dan dus een aantal eerste momenten met deze persoon kunnen herleven. Bijvoorbeeld naar de plek gaan waar jullie elkaar voor het eerst gezien hebben. Of de plek waar jullie samen de beste herinnering aan hebben. Hierdoor heeft de persoon nog een leuke paar laatste weken en hou jij ook een goede herinnering over aan deze persoon.

Hoe nu verder?

Als de persoon is overleden moet je natuurlijk wel verder en ervoor zorgen dat de uitvaart goed geregeld gaat worden. Een ding wat je hierbij kan helpen is het regelen van de uitvaart via een checklist. Doormiddel van een checklist kun je gemakkelijk bekijken wat er allemaal geregeld moet worden voor een mooie en waardevol afscheid van de dierbare persoon in jouw omgeving. Daarnaast kun je natuurlijk ook een uitvaartorganisatie inschakelen. Zij hebben veel ervaring met het regelen van een uitvaart en weten dus wat er allemaal moet gebeuren voor een goed afscheid.

Het persoonlijk maken

Verder kan het voor veel personen van belang ziin om veel persoonlijke aspecten terug te laten komen in de uitvaart. Dit zou bijvoorbeeld kunnen door het gebruik van foto’s en filmpjes van de persoon in de laatste weken voor zijn of haar overlijden. Hierdoor kunnen alle mensen op de uitvaart zien wat voor tijd de persoon in de laatste weken voor zijn uitvaart heeft gedaan en meegemaakt.