Skip to content

Het verschil tussen een enkelbrace en enkeltape

Last van de enkel? Dan wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Pijn aan de enkel kan verschillende oorzaken hebben. Het kan zijn dat je een verkeerde stap hebt gezet, dat je enkel gekneusd of verdraaid is, of misschien heb je er wel een flinke trap tegen gehad tijdens een potje voetbal. Wat de oorzaak ook is, pijn is allesbehalve fijn en daarom is het ook heel begrijpelijk dat je hier zo snel mogelijk weer vanaf wil. Vaak krijg je van de dokter het advies te horen dat je veel moet rusten met je enkel om zo snel mogelijk van de pijn af te komen. En dit is natuurlijk enorm lastig, aangezien je dagelijks veel loopt. Een manier om je enkel zo min mogelijk te belasten tijdens het lopen, is door krukken te gebruiken. Maar een nog veel handigere en eenvoudigere manier is een enkelbrace! Met behulp van een enkelbandage geef je extra steun aan je enkel, waardoor je deze minder belast tijdens het lopen.

Een enkelbandage tegen de pijn

Wanneer je een bandage draagt om je enkel, heeft je enkel vele malen meer steun dan zonder. Dit komt omdat een enkelbrace strak om de enkel heen zit, zodat deze zo veel mogelijk in dezelfde positie blijft.

Veel voorkomende klachten aan de enkel

Naast bovenstaand genoemde klachten aan de enkel, kunnen
er nog natuurlijk nog veel enkel-brace-kopenmeer indicaties optreden. Denk bijvoorbeeld eens aan enkel instabiliteit, een fractuur in de enkel, artrose in de enkel of een voetballersenkel. Maar daarnaast komen enkel kapselirritatie en acute enkeltraumata ook regelmatig voor. Deze situaties kunnen allemaal dragelijker worden gemaakt door een enkelbandage te dragen. Benieuwd of een bandage voor de enkel ook jou enigszins van de pijn kan ontdoen? Probeer het dan zeker eens uit, een enkel brace kopen is zeker geen gek idee.