Skip to content

Meride is er voor u in deze moeilijke tijd

Is een dierbare van u overleden? Dan condoleren wij u allereerst met dit verlies. U zit midden in het rouwproces en dan wordt er ook van u verwacht dat u een uitvaart regelt met alles erop en eraan. Maar, wat moet er allemaal geregeld worden wanneer een naaste is overleden? Hoe gaat het regelen van een uitvaart in z’n werk en hoe zit het met de bijkomende kosten? Veel mensen hebben vragen over dit en soortgelijke bijkomstige onderwerpen. Ben jij ook benieuwd wat er allemaal komt kijken bij een overlijden? Lees dan zeker nog even verder en ontdek het.

Wat te doen bij een overlijden?

Wanneer iemand is overleden komt er niet alleen verdriet bij kijken, er moet namelijk ook veel geregeld worden. Het eerste dat je doet wanneer je ontdekt dat iemand is overleden is de huisarts bellen van de persoon in kwestie om deze persoon op de hoogte te stellen en om een verklaring van overlijden op te stellen samen met de arts. Let op, woont de persoon in kwestie in een instelling? Dan maakt de behandeld arts dit telefoontje. In beide gevallen wordt samen met de arts de verklaring van overlijden opgesteld die nodig is om bij de gemeente aangifte van overlijden te doen.

Een uitvaart regelen

Wat veel mensen het vervelendste klusje vinden is het regelen van de uitvaart. Heeft de overledene nog wensen achter gelaten of niet? En wat gaat het worden, een crematie of een begrafenis? Dit en soortgelijke vragen moeten beantwoord worden door de nabestaanden om een mooie uitvaart te kunnen regelen. Gelukkig kun je hierbij hulp inschakelen van een uitvaartverzorging zoals Meride. Meride uitvaartverzorging helpt je bij het regelen van de uitvaart en alle bijkomstigheden. Zo weet je zeker dat de overledene de uitvaart krijgt die hij of zij verdient.

Afbeeldingsresultaat voor uitvaart