Skip to content

Letselschade als gevolg van een fietsongeluk

Heb je onlangs een ongeluk gehad op de fiets? En ben je hierbij aangereden? Dan is dat natuurlijk heel vervelend. Het is al helemaal vervelend als je aan dit ongeluk ook nog letselschade hebt overgehouden. Dit is schade (lichamelijk of geestelijk) die een persoon ondervindt naar aanleiding van de betrokkenheid van een ongeval zoals een fietsongeluk. Het kan gaan om lichamelijke klachten zoals een botbreuk of een kneuzing, maar ook andere verwondingen en geestelijke schade behoren tot letselschade. Na een fietsongeluk is het belangrijk dat je actie onderneemt als je last hebt van bepaalde klachten of verwondingen. In dit artikel vertellen wij je welke stappen je moet zetten als je tijdens het fietsen een aanrijding hebt gehad.

Aangereden op de fiets, wat nu?

Allereerst is het belangrijk dat je voor controle langs een EHBO post of huisarts gaat voor een complete check. Als je dit bezoekje hebt gehad en alles is in orde kun je aan de slag met het aansprakelijk stellen van de tegenpartij. Zorg zo snel mogelijk voor juridische hulp en vraag advies aan een jurist die gespecialiseerd is in letselschade. Deze jurist gaat direct aan de slag en stelt in uw naam de tegenpartij aansprakelijk. Vervolgens wordt er een berekening gemaakt van de huidige en toekomstige letselschade en wordt er een schadeclaim ingediend.

Fietser schuldig?

Heb jij als fietser een ongeluk veroorzaakt en ben jij hier ook zelf voor schuldig? Zelfs dan is de kans groot dat je in aanmerking komt voor een schadevergoeding. Je hebt dan namelijk recht op minimaal 50% vergoeding van de schade. Is er een kind jonger dan 14 jaar betrokken bij het incident? Dan heb je zelfs voor 100% recht op een schadevergoeding. Maar let op, er zijn altijd uitzonderingen. Wil je er zeker van zijn dat je juist wordt ingelicht over de eventuele schadevergoeding? Vraag dan een specialist om hulp en bekijk deze website: https://www.juridischbureauletselschade.nl/verkeersongeval/fietsongeval/.

Gerelateerde afbeelding