Skip to content

Kniebrace op maat

Kan u ook pijnvrij bewegen? Of hebt u altijd last van een blessure waardoor u niet prettig kan sporten? Er zijn veel mensen die niet fijn kunnen bewegen omdat ze last hebben van een blessure. Bij sommige mensen is het zelfs zo erg dat zij liever niet gaan sporten. Zij zeggen dan hun lidmaatschap op bij de sportschool of de plaatselijke sportvereniging. Dit is erg zonde omdat iedereen toch normaal zou moeten kunnen bewegen? Kies er daarom eens voor om naar een fysio te gaan of laat je blessure ondersteunen. Dit kan u realiseren door een brace aan te schaffen. Er zijn braces te verkrijgen voor verschillende blessures, denk hierbij bijvoorbeeld aan kniebraces, enkelbraces en zelfs elleboogbraces. Hier wordt in de volgende alinea verder op in gegaan.

Braces voor alle sporten

Welke sport u ook uitoefent, of wat voor blessure u ook hebt, met een brace kan veel oplossen voor u. Hebt u bijvoorbeeld een knieblessure die altijd weer op komt zetten wanneer u aan het hardlopen bent, dan kan u er voor kiezen om een kniebrace aan te schaffen. Maar ook voor andere blessures zijn er veel braces te verkrijgbaar. Kijk bijvoorbeeld eens naar volleybal, hier kunt u verschillende blessures oplopen. Veel volleyballers hebben bijvoorbeeld als snel hun duim gebroken wanneer zij een bal blokken aan het net. Zo’n duimblessure zal telkens weer op kunnen spelen wanneer u weer gaat volleyballen. Daarom is het verstandig om in zo’n geval een duimbrace te nemen. Deze brace zal er voor zorgen dat u kunt volleyballen zonder pijn, daarbij helpt de brace ook nog eens tegen zwellingen.

Voetbalblessures

Niet alleen bij volleybal komen veel blessures voor, maar ook bij voetbal. Sinds de opkomst van het kunstgras lopen voetballer steeds sneller blessures op. Veel spelers blijven vast staan in het kunstgras wanneer zij snel weg willen draaien, hierbij lopen zij dan vaak knieblessures op. Het zou goed zijn voor deze spelers om een kniebrace te dragen, waarbij deze voor ondersteuning zal zorgen. Door deze kniebrace worden niet alleen knieblessures voorkomen, maar kan het ook een blessure verlichten. Het zou toch jammer zijn als u om een knieblessure zou moeten met voetballen terwijl u ook gewoon een brace kan dragen?